Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor a nominalizat noua conducere de la CEC, care îşi va prelua fotoliile după aprobarea BNR. Surpriza cea mai mare este Lucian Anghel, preşedintele Bursei

Enache Jiru

ENACHE JIRU

Autor: Ciprian Botea

11.05.2015, 00:06 1999

Enache Jiru, şeful Trezoreriei statului, revine după zece ani la conducerea CEC Bank, un jucător de top zece din sistemul bancar local al cărui unic acţionar este Mi­nisterul Finanţelor, el urmând să fie secondat de Lucian Anghel ca prim-vice­pre­şedinte şi de vicepreşedinţii Mihaela Popa, Cristian Tudorancea şi Andrei Micu, potrivit unei hotărâri a adunării generale a acţionarilor, care a avut loc la sfârşitul săp­tă­mânii trecute.

Noul comitet de direcţie îşi va prelua atribuţiile după ce va primi avizul Băncii Naţionale, până atunci conducerea fiind asigurată în continuare de actualul board, prezidat de Radu Gheţea. Jiru, 49 de ani, a mai fost preşedinte executiv al CEC în 2004 -2005, iar în 2000 - 2001 a fost vicepre­şedinte al instituţiei de credit.

Prim-vicepreşedintele desemnat Lu­cian Anghel este în prezent director general al BCR Pensii şi preşedinte CA al Bursei de Valori Bucureşti. El are sprijinul guvernatorului BNR Mugur Isărescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO