Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor a luat 590 mil. lei de la bănci prin obligaţiuni scadente în 2026 la o dobândă anuală de 3,05%

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în iunie 2026 şi a împrumutat joi de la bănci suma de 590 milioane lei, cu 90 mil. lei peste nivelul programat, la o dobândă anuală de 3,05%.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari.

Volumul total al cererii a fost de 703 milioane lei, din care suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 678 milioane lei, iar în contul clienţilor la 25 mil. lei.

Rata cuponului a fost de 3,25%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 3,07%.

Din valoarea nominală adjudecată de 590 milioane lei, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 565 milioane lei, iar în contul clienţior la 25 mil. lei.

La începutul săptămânii, Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni cu scadenţa aprilie 2036 şi s-a împrumutat cu 200 milioane lei, în linie cu volumul programat, la un cost mediu anual de 4,31%, în urcare cu 13 puncte bază raportat la nivelul de la licitaţia din luna iunie, notează o analiză a Băncii Transilvania.

În iulie, Ministerul de Finanţe a programat licitaţii pe piaţa internă în volum de 5,3 miliarde lei, din care 1,7 miliarde lei prin certificate.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.