Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor a luat 300 mil. lei de la bănci, la o dobândă anuală de 3,86%

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2034 şi a împrumutat joi de la bănci suma de 300 milioane lei, în linie cu nivelul programat, la o dobândă anuală de 3,86%.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari.

Volumul total al cererii a fost de 708,3 milioane lei, din care ofertele competitive au totalizat 705 milioane lei, iar cele necompetitive 3,3 milioane lei.

Rata cuponului a fost de 4,75%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 3,88%.

Din valoarea nominală adjudecată de 300 milioane lei, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 296,6 milioane lei, iar ofertele necompetitive la  3,3 mil. lei. 

La începutul săptămânii, Ministerul de Finanţe  a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadente în octombrie 2027 şi s-a împrumutat cu 533,1 milioane lei, uşor peste volumul programat de 500 milioane lei, la un cost mediu anual de 2,77%, în diminuare cu patru puncte bază comparativ cu nivelul înregistrat la licitaţia organizată la finalul lunii martie.

Pentru aprilie, Ministerul Finanţelor a programat licitaţii pe piaţa internă de 4,5 mld. lei. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.