Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor a ieşit pe pieţele externe pentru a atrage finanţări de eurobonduri pe 9 şi 20 de ani. La precedenta ieşire, din aprilie 2021, MFP a atras suma record de 3,5 mld. euro

Ministerul Finanţelor a ieşit pe pieţele externe...

Autor: Liviu Popescu

07.07.2021, 11:43 204

Ministerul Finanţelor, condus de Alexandru Nazare, a ieşit pe 7 iulie 2021 să se împrumute de pe pieţele externe, la trei luni de la precedentul împrumut de eurobonduri, cel din 7 aprilie 2021 şi în urma căruia a atras suma record de 3,5 mld. euro, potrivit datelor agregate de ZF din platforma Bloomberg.

Potrivit datelor publicate în urmă cu puţin timp pe platforma Bloomberg, Ministerul Finanţelor vrea să se finanţeze prin două tranşe, una cu scadenţa pe 9 ani şi cealaltă pe 20 de ani.

Pentru ambele tranşe, dobânda (cuponul) este fixă, plătibilă anual.

Pentru prima tranşă dobânda este formată din midswap (MS) plus 205 de puncte de bază, iar pentru cea de-a doua, MS plus 280 puncte de bază, adică aproximativ 2,02%, respectiv 3,20%.

Valoarea împrumutului va fi publicată după ce se strâng ofertele de la investitori, iar preţul se va forma în funcţie de cerere. Cel mai probabil, valoarea va fi publicată astăzi, după ora 18.00.

Potrivit datelor Bloomberg, această finanţare prin eurobonduri are ca bookrunners Erste, ING, J.P. Morgan, Raiffeisen Bank, UniCredit.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO