Bănci și Asigurări

Ministerul Educaţiei, BNR, Ministerul Finanţelor, ASF şi ARB lansează o platformă de educaţie financiară

Ministerul Educaţiei, BNR, Ministerul Finanţelor, ASF...

Autor: Mircea Nica

03.03.2021, 15:51 216

Ministerul Educaţiei, BNR, Ministerul Finanţelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB) lansează o platformă de educaţie financiară, care permite o mai bună interconectare a actorilor implicaţi în acitivităţI de educaţie financiară, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ARB.

Cele cinci instituţii partenere invită entităţile angrenate în proiecte din domeniul educaţiei financiare să îşi înscrie, până la finele lunii aprilie 2021,  programele proprii de educaţie financiară, dezvoltate începând cu anul 2018.

Pentru publicul larg, site-ul reprezintă o platformă interactivă, ce pune la dispoziţie sfaturi practice pentru toţi cei care doresc să-şi dezvolte cunoştinţele, atitudinea şi comportamentul financiar.

Acordul pentru parteneriatul celor cinci instituţii a fost încheiat în anul 2018 şi reprezintă o colaborare pentru realizarea de activităţi comune în domeniul educaţiei financiare şi pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară. Acordul reprezintă expresia concretă a recunoaşterii importanţei educaţiei financiare de către părţi şi creează cadrul interinstituţional pentru coordonarea eforturilor în domeniul educaţiei financiare.

Unul dintre obiectivele acordului de colaborare vizează elaborarea cărţii albe, care va conţine şi lista tuturor actorilor angrenaţi în activităţi sau proiecte din domeniul educaţiei financiare.

Realizarea unei Strategii Naţionale de Educaţie Financiară reprezintă o soluţie validată de practica europeană şi internaţională pentru impulsionarea creşterii gradului de educaţie financiară. De asemenea, urmăreşte creşterea nivelului de cunoştinţe şi abilităţi financiare ale cetăţenilor, ajutându-i să gestioneze riscurile asociate accesării, cu mai mare uşurinţă, a unor servicii financiare tot mai complexe şi să beneficieze, într-o măsură cât mai mare de avantajele oferite de acestea, inclusiv prin consolidarea situaţiei şi perspectivelor lor financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO