Bănci și Asigurări

Ministerul de Finanţe vrea să împrumute în ianuarie 4,4 miliarde lei prin licitaţii pe piaţa internă

Ministerul de Finanţe vrea să împrumute în ianuarie...

Autor: Cristina Bellu

31.12.2019, 11:32 233

Ministerul de Finanţe a programat în ianuarie licitaţii pe piaţa internă în volum de 4,4 miliarde lei, potrivit lui Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică Banca Transilvania.

“Pe piaţa titlurilor de stat ratele de dobândă au scăzut pe scadenţele medii-lungi, la 10 ani, cu trei puncte bază, la 4,41%, cel mai redus nivel de la finalul lunii noiembrie. În ianuarie, Ministerul de Finanţe a programat împrumuturi pe piaţa internă în volum total de 4.4 miliarde lei, conform informaţiilor publicate de Bloomberg”, spune Andrei Rădulescu.

La ultima licitaţie din acest an, Ministerul Finanţelor a redeschis o emisiune de titluri scadente în aprilie 2026 şi s-a împrumutat cu 925 milioane lei peste nivelul programat de 800 milioane lei, la un cost mediu anual de 4,10%, în creştere cu 10 puncte bază comparativ cu nivelul înregistrat la licitaţia din noiembrie.

La nivelul lunii decembrie, Ministerul de Finanţe s-a împrumutat cu 5,5 miliarde lei şi 416 milioane euro prin emisiunide titluri pe piaţa internă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO