Bănci și Asigurări

Ministerul de Finanţe infirmă în mod oficial intenţia introducerii unei taxe pe activele bancare: „Nu există intenţia introducerii unei astfel de taxe”

Ministerul de Finanţe infirmă în mod oficial intenţia...

Autor: Anelis Baciu

31.08.2017, 18:28 1241

Ministerul de Finanţe a infirmat în mod oficial intenţia introducerii unei taxe pe activele bancare, sutinând că nu există „intentia introducerii unei astfel de taxe”.

În urma solicitărilor transmise Ministerului Finanţelor Publice şi a articolului apărut într-o publicaţie economică de prestigiu cu titlul "Pierderi masive pentru acţiunile bancare după declaraţiile lui Florin Cîţu, membru al Comisiei de Buget Finanţe, care anunţă o taxă specială pe active de 0,5%", facem următoarea precizare:

Atât la nivelul Ministerului de Finanţe cât şi la nivelul grupurilor de lucru din care fac parte reprezentanţi ai societăţii civile cu care se dezbat toate proiectele legislative, nu există intenţia introducerii unei astfel de taxe.

De asemenea, pe viitor recomandăm tuturor să se raporteze doar la documentele şi comunicările oficiale ale instituţiei noastre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO