Bănci și Asigurări

Ministerul de Finanţe a respins toate ofertele primite de la bănci pentru o emisiune de obligaţiuni în euro, considerând preţul inacceptabil

Ministerul de Finanţe a respins toate ofertele primite...

Autor: Roxana Rosu

06.11.2018, 14:09 961

Ministerul de Finanţe a respins astăzi toate ofertele primite de la bănci într-o licitaţie de obligaţiuni de stat cu cupon în valoare totală de 150 milioane euro, ca urmare a unui nivel neacceptabil al preţului ofertat.

Emisiunea de obligaţiuni era scadentă în 2023, iar ministerul a primit oferte de la şapte dealeri primari.

Valoarea totală a cererii s-a ridicat la 289,4 milioane euro, din care băncile au oferti în nume propriu 174 milioane euro şi 59,5 milioane euro în numele clienţilor.  Ofertele necompetitive au totalizat 55,9 milioane euro.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) intenţionează să  atragă în noiembrie de pe pieţe  4,74 miliarde de lei, cu 1,4% mai mult decât în luna precedentă (65 de milioane de lei).  Suma atrasă de România din extern, în acest an, se ridică la 4,75 miliarde de euro (peste 22 de miliarde de lei) - 3,75 miliarde în euro şi 1,2 miliarde în dolari (aproximativ un miliard de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO