Bănci și Asigurări

Ministerul de Finanţe a respins luni toate ofertele primite de la bănci în două emisiuni de obligaţiuni cu o valoare totală de 900 milioane lei, considerând nivelul preţului neacceptabil

Ministerul de Finanţe a respins luni toate ofertele primite de la bănci în două emisiuni de obligaţiuni cu o valoare totală de 900 milioane lei, considerând nivelul preţului neacceptabil.

Prima emisiune, scadentă în 2034, avea o valoare nominală de 400 milioane lei şi la licitaţie au participat 6 dealeri primari.

Valoarea totală a cererii a fost de 286,8 milioane lei,  iar rata cuponului 4.75%.  Din suma totală, băncile au oferit în nume şi cont propriu 270 milioane lei, iar 16,8 miliaone lei au fost oferte necompetitive.

La doua licitaţie derulată luni, de obligaţiuni de stat cu o valoare de 500 milioane lei, cererea totală a fsot de 144,5 milioane lei. DIn suma totală, băncile au oferit în nume propriu 102 milioane lei şi 25 milioane lei în contul clienţilor.

La licitatţie au participat cinci dealeri primari, iar termenul de scadenţă al obligaţiunilor este 2024. Rata cuponului era de 4,5%.

 La ambele licitaţii, Ministerul de Finanţe a anunţat că, în conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2245 din 16.09.2016, respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.