Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2028 şi a împrumutat 659 milioane lei de la bănci, cu 159 mil. lei peste nivelul programat, la o dobândă anuală de 2,80%

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2028 şi a împrumutat luni de la bănci suma de 659,5 milioane lei, cu 159,5 mil. lei nivelul programat, la o dobândă anuală de 2,80%.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari.

Volumul total al cererii a fost de 874 milioane lei, din care ofertele competitive au totalizat 837 milioane lei, iar cele în contul clienţilor au fost de 35 mil. lei

Ofertele necompetitive s-au ridicat la 37 milioane lei.

Rata cuponului a fost de 4,15%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 2,80%.

Din valoarea nominală adjudecată de 659,5 milioane lei, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 592,5 milioane lei şi în contul clienţilor la 30 mil. lei.

Ofertele necompetitive au fost de 37 milioane lei.

În aprilie, Ministerul de Finanţe a programat licitaţii pe piaţa internă de 4,5 miliarde lei.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.