Caută doar în titlu
LIVE: Acum la ZF Live: Care sunt planurile ING pentru 2021, cum îşi revin economia şi companiile dupa criză şi care este apetitul băncii pentru creditare
Bănci și Asigurări

Ministerul de Finanţe a împrumutat miercuri 416 mil.euro de la bănci, într-o emisiune de obligaţiuni cu dobânda de 0,13% pe an

Ministerul de Finanţe a împrumutat astăzi 416 milioane euro de la bănci, într-o emisiune de obligaţiuni cu scadenţa în 2021, la o dobândă de 0,13% pe an, în timp ce ofertele din o a doua emisiune, de 200 milioane euro, au fost respinse.

Prima emisiune, de 200 milioane euro, a fost suprasubscrisă, ministerul împrumutând 416 milioane euro, din care băncile au oferit în nume şi cont propriu 410,1 milioane euro, iar ofertele necompetitive au fost de 6 milioane euro.

Randament până la maturitate aferent preţului mediu de adjudecare a fost de 0,13%, iar rata cuponului 1,25%.

Cererea totală s-a ridicat la 419,6 milioane euro, din care băncile au oferit în nume şi cont propriu 413,6 milioane euro.  

În cadrul celei de-a doua licitaţii, tot de 200 milioane euro, Ministerul de FInanţe a respins toate ofertele considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat.  Emisiunea de obligaţiuni avea scadenţa în 2025, iar cererea totală s-a ridicat la 233,1 milioane euro.

În decembrie, statul a programat licitaţii în volum de 5,9 mld. lei, din care 1 mld. lei prin certificate de trezorerie. 

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.