Bănci și Asigurări

Ministerul de Finanţe a împrumutat luni de la bănci suma de 300 milioane lei, printr-o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2029, la o dobândă anuală de 4,85%

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în februarie 2029 şi a împrumutat luni de la bănci suma de 300 milioane lei, la nivelul programat, la o dobândă anuală de 4,85%.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari.

Volumul total al cererii a fost de 388,8 milioane lei, din care ofertele competitive au totalizat 386,8 milioane lei, iar ofertele necompetitive s-au ridicat la 2 milioane lei.

Rata cuponului a fost de 5%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 4,85%.

Din valoarea nominală adjudecată de 300 milioane lei, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 278 milioane lei şi în contul clienţilor la 20 milioane lei.

Ofertele necompetitive au fost de 2 milioane lei.

O a doua licitaţie organizată luni, de obligaţiuni de stat în valoare de 300 milioane lei, a fost respinsă, Ministerul de Finanţe apreciind că ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.