Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Ministerul de Finanţe a împrumutat luni de la bănci suma de 1,02 mld. lei printr-o emisiune de obligaţiuni, peste nivelul programat de 700 mil. lei, la o dobândă anuală de 2,06%

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2024 şi a împrumutat luni de la bănci suma de 1,02 mld. lei, peste nivelul programat de 700 mil. lei, la o dobândă anuală de 2,06%.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari.

Volumul total al cererii a fost de 1,696 miliarde lei, din care ofertele competitive au totalizat 1,69 miliarde lei, iar cele necompetitive 7 milioane lei.

Rata cuponului a fost de 3,7%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 2,06%.

Din valoarea nominală adjudecată, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 930 milioane lei, iar în contul clienţilor la 85 milioane lei.  Ofertele necompetitive au fost de 7 milioane lei.

În ianuarie statul a atras 7.4 miliarde lei pe piaţa internă, cu 43.8% peste volumul programat.

Săptămâna trecută, s-a remarcat scăderea uşoară a ratei de dobândă la titlurile de stat pe scadenţa 10 ani (la minimul din februarie 2015), evoluţie convergentă cu cele din SUA şi Germania, potrivit datelor directorului de Analiză Macroeconomică de la Banca Tranilvania, Andrei Rădulescu.

Pe piaţa locală a titlurilor de stat, curba randamentelor s-a deplasat în jos, în medie cu cinci puncte bază săptămâna trecută: rata de dobândă la 10 ani în scădere cu 1.3% la 2.69% (minimul din februarie 2015) (declin cu 9.3% în 2021). Spread-ul de dobândă a urcat cu 0.5% la 1.09 puncte procentuale

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.