Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Ministerul de Finanţe a împrumutat luni de la bănci 951 mil. lei printr-o emisiune de obligaţiuni, peste nivelul programat de 600 mil. lei, la o dobândă anuală de 1,99%

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în septembrie 2023 şi a împrumutat luni de la bănci suma de 951,4 mil. lei, peste nivelul programat de 600 mil. lei, la o dobândă anuală de 1,99%.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari.

Volumul total al cererii a fost de 2,41 miliarde lei, din care ofertele competitive au totalizat 2,40 miliarde lei, iar cele necompetitive 10,9 milioane lei.

Rata cuponului a fost de 4,40%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 2%.

Din valoarea nominală adjudecată de 951,4 mil. lei , suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 840,5 milioane lei, iar în contul clienţilor la 100 milioane lei.  Ofertele necompetitive au fost de 10,9 milioane lei.

La licitaţia suplimentară de marţi, 9 februarie, statul vrea să atragă încă 90 mil. lei, la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

În februarie, Ministerul Finanţelor  a programat licitaţii de 4,6 mld. lei la care se mai poate adăuga suma de 600 mil. lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

În ianuarie, statul a atras 7,4 miliarde lei pe piaţa internă, cu 43,8% peste volumul programat.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.