Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Ministerul de Finanţe a împrumutat luni 1,21 mld. lei de la bănci, cu 600 mil. lei peste nivelul programat, la o dobândă anuală de 2,30%

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în iunie 2026 şi a împrumutat luni de la bănci suma de 1,21 mil. lei, peste nivelul programat de 600 mil. lei, la o dobândă anuală de 2,30%.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari.

Volumul total al cererii a fost de 1,49 miliarde lei, din care ofertele competitive au totalizat 1,34 miliarde lei, iar cele necompetitive 142 milioane lei.

Rata cuponului a fost de 3,25%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 2,31%.

Din valoarea nominală adjudecată de 1,21 mld. lei , suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 971 milioane lei, iar în contul clienţilor la 105 milioane lei.  Ofertele necompetitive au fost de 142 milioane lei.

În această săptămână Ministerul de Finanţe mai are programată o licitaţie cu titluri scadente în octombrie 2034 (575 milioane RON).

Pe parcursul lunii februarie, ministerul a programat licitaţii de 4,6 mld. lei la care se mai poate adăuga suma de 600 mil. lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

În ianuarie, statul a atras 7,4 miliarde lei pe piaţa internă, cu 43,8% peste volumul programat.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.