Bănci și Asigurări

Millennium Bank a vandut credite de 37 mil. euro in trei luni

21.02.2008, 17:49 22

Portughezii de la Millennium Bank, care au inceput operatiunile pe piata locala in octombrie anul trecut, au acordat in primele trei luni credite de 37 de milioane de euro.
"Desi banca s-a concentrate pe creditare a reusit si sa atraga surse importante de la clientela", subliniaza raportul grupului Millennium Bcp, cel mai mare jucator din sectorul bancar portughez. Filiala locala avea in decembrie trecut depozite atrase de la clienti in valoare de 38 mil. euro.
Dupa primele trei luni de activitate, Millennium Bank Romania inregistra o pierdere neta de 25,9 mil. euro. Intr-un interviu acordat ZF la inceputul anului, Jose Toscano, seful filialei locale a portughezilor, a aratat ca pierderile sunt mai mici decat se anticipase initial, in timp ce afacerile au crescut mai repede decat se estimase.
In conditiile in care au derulat o campanie agresiva de promovare a brandului, portughezii afirma ca Millennium Bank a fost "bine acceptata de clienti".
Millennium, care a pierdut in 2005 cursa pentru preluarea BCR in fata austriecilor de la Erste Bank, a investit 40 de milioane de euro pentru a demara operatiuni de la zero pe piata locala. Banca a inceput activitatea in octombrie cu o retea de 39 de unitati, iar pana in luna decembrie inca una devenise operationala.
Pentru acest an este planificata deschiderea a inca 40 de unitati (dintre care una a fost recent) inaugurata.
Portughezii si-au planificat investitii pe piata romaneasca de 300 mil. euro pana in 2011. Reteaua bancii ar trebui sa ajunga la 100 de unitati pana la sfarsitul anului 2009. Millennium este deja prezenta in Bucuresti, dar si in Timisoara, Oradea, Cluj, Iasi, Bacau, Constanta, Brasov sau Ploiesti, unde considera ca exista un potential real. Noile unitati care vor fi deschise vor asigura cresterea densitatii in Bucuresti, dar si penetrarea unor noi piete.
Millennium opereaza o retea specializata, cu centre financiare care ofera servicii atat pentru clientii individuali, cat si pentru companii, in timp ce grosul este reprezentat de centre de credit, specializate in acordarea de finantari pe retail.

La nivel de grup, Millennium Bcp a inregistrat in 2007 un profit net de 563,3 mil. euro, in scadere cu 28%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO