Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Mikael Ericson, CEO al Intrum, grupul suedez care administrează NPL-uri de 1,1 mld. euro în România: Băncile vor reveni în piaţă după clarificarea legislaţiei. Mă aştept să scoată la vânzare credite garantate şi negarantate atât corporate, cât şi retail

Suedezii au intrat pe piaţa locală în 2017 prin achiziţia Top Factoring, iar până acum au investit 93 milioane de euro.

Băncile locale vor reveni în piaţă cu pachete de NPL-uri (non-performing loans - credite neperformante) odată ce le­gislaţia se va clarifica, iar cel mai probabil vor scoate la vânzare împrumu­turi garantate şi ne­garan­tate atât cor­po­rate, cât şi de retail, con­si­deră Mikael Ericson, CEO al Intrum, cea mai ma­re companie de recu­perare de creanţe din Europa, cu o ca­pi­ta­li­zare de 3,2 mld. euro pe bursa din Stockholm.

„Băncile din Ro­mâ­nia sunt obişnuite să vândă regulat pa­chete de credite ne­per­formante. În pre­zent însă în România vor­bim de un blocaj în piaţă, vânzările au fost stopate din cau­za legislaţiei. După cla­rificarea regulilor băncile vor reveni în piaţă cu credite ga­rantate şi nega­ran­tate atât corporate, cât şi de retail“, explică Ericson.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.