Bănci și Asigurări

Mihai Tecău, Omniasig: A fost o explozie. Sunt asigurate la Omniasig clădirea şi utilajele. Suntem pregătiţi să ne acoperim obligaţiile

Mihai Tecău, Omniasig: A fost o explozie. Sunt asigurate...
06.11.2015, 10:55 454

Mihai Tecău, director general Omniasig, compania care are asigurate clădirea şi utiliajele fabricii Vel Pitar din Braşov care a ars joi seară, afirmă că experţii companiei au ajuns la faţa locului, dar că deocamdată totul este sigilat de procurori. 

”A fost o explozie puternică. Sunt specialiştii de la institutul Insemex din Petroşani pentru a stabili cauzele. Acum totul este acoperit de praf. Urmează să se facă investigaţiile. Suntem pregătiţi să acoperim toate obligaţiile ca asigurator”, a spus Tecău. 

Joi seară, pe stadionul din Braşov, în spatele căruia se află fabrica de pâine unde a avut loc explozia, se desfăşura meciul între echipele de fotbal FC Braşov şi CSM Râmnicu Vâlcea din Liga a II-a de fotbal.

Fabrica Vel Pitar este deţinută de Fondul American de Investiţii Broadhurst, care operează pe piaţa românească de peste două decenii.

O parte din banii fondului aparţin unor mari universităţi americane. Broadhurst mai deţine pe piaţa românească magazine Romarta din Bucureşti, Libra Bank, Electroaparatash, UMEB Bucureşti, plus câteva zeci de mii de hectare de teren agricol. 

Omniasig, a doua companie locală din piaţa asigurărilor generale, a subscris în perioada ianuarie-iunie prime în valoare de 458 mil. lei (102 mil. euro), în urcare cu 19% faţă de primul semestru al anului trecut. Ritmul de creştere a încetinit însă faţă de avansul de 24% raportat în primele trei luni din an.
 
Omniasig s-a apropiat de liderul pieţei, Allianz-Ţiriac, care în primele şase luni ale anului a raportat prime din asigurări generale cu 14 milioane de lei mai mari decât asigurătorul deţinut de grupul Vienna Insurance Group (VIG).
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO