Bănci și Asigurări

Mihai Tecău, CEO al Omniasig: Rezultatele anului 2020 şi cele din primul trimestru din 2021 indică o rezilienţă ridicată a sectorului de asigurări în faţa efectelor pandemiei

Mihai Tecău, CEO al Omniasig: Ne menţinem focusul puternic pe dezvoltarea şi diversificarea liniilor de asigurări nonauto.

Mihai Tecău, CEO al Omniasig: Ne menţinem focusul puternic pe dezvoltarea şi diversificarea liniilor de asigurări nonauto.

Autor: Mircea Nica

19.07.2021, 18:00 341

„Urmărim atent tendinţele macroeconomice şi influenţele lor, care pot anula orice proiecţii, astfel încât să putem fi pregătiţi şi să ne aliniem cu soluţii potrivite la noua realitate.“ Rezultatele anului trecut şi cele din primul trimestru al anului 2021 indică o re­zilienţă ridicată a sectorului de asigurări în faţa efectelor pandemiei, dar proiecţiile pen­tru restul anului trebuie conturate precaut, ţinând cont de posibile efecte întârziate, consideră Mihai Tecău, CEO al Omniasig. „Pe premisele actuale, este clar că piaţa poate să evolueze atât ca volum, cât şi ca di­ver­sificare de portofoliu. Există acest poten­ţial al pieţei, de care se vorbeşte constant, de mai mult timp. În pandemie s-a observat cum investiţiile susţinute ale jucătorilor din piaţă au alimentat serios procesul de digitalizare şi de inovare de produs, cu adaptare la con­diţiile pandemiei şi la noile riscuri. Aceste in­vestiţii şi progresul digital trebuie să fie con­ti­nuate, în timp ce lucrăm la operativitate, la ac­cesul facil către produsul de asigurare şi, bine­înţeles, la simplificarea acestora“, a spus Mihai Tecău într-un interviu pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO