Bănci și Asigurări

Mihaela Bîtu, CEO, ING Bank România: Primele trei luni aduc mai aproape perspectiva revenirii la normalitate, inclusiv în context economic şi financiar. Cererea de credite ipotecare şi de nevoi personale a revenit la nivelul prepandemie

♦ Costurile cu provizioanele au scăzut cu 19% în T1/2021, la 96 mil. lei ♦ Cererea de credite ipotecare şi de nevoi personale a revenit la nivelul prepandemic la ING Bank România, producţia de credite de consum crescând în T1/2021 cu 50% faţă de ultimele luni din 2020, după cum spune şefa băncii.

ING Bank, sucursala locală a gru­pului olandez cu acelaşi nu­me, a obţinut în primul tri­mestru (T1) din 2021 un profit brut de 183 mil. lei, cu 11% peste nivelul raportat pentru aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit informaţiilor transmise de bancă. Avan­sul câştigului a fost influ­en­ţat de ascensiunea creditării, dar şi de reducerea costurilor cu provizioanele.

În T1/2021, costurile cu provizioa­nele ale ING Bank au scăzut cu 19%, la 96 mil. lei. Pe parcursul anului 2020, ING a majorat de mai mult de trei ori costurile cu provizioanele constituite pentru posibile credite neperfor­mante în condiţiile pandemiei de COVID-19.

„Primele trei luni ale acestui an aduc mai aproape perspectiva reve­ni­rii la normalitate, inclusiv în context eco­no­mic şi financiar. În cazul băncii noas­tre, profitabilitatea a crescut în acest trimestru, iar cererea de credite ipo­tecare şi de nevoi personale a reve­nit la nivelul pre-pandemic. În ace­laşi timp, ob­servăm un apetit cres­cut pentru di­ver­sificarea investiţiilor şi pentru utili­za­rea metodelor de pla­tă digitale“, a declarat Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.