LIVE: ZF IT Generation. Start-up Pitch. Cum îi poate ajuta tehnologia pe părinţi în alegerea şi gestionarea celor mai potrivite activităţi extraşcolare pentru copiii lor? Aflaţi mai multe detalii de la Alina Caburgan, cofondator Parent’s Advisor
Bănci și Asigurări

Microîntreprinderile pot lua credite de maxim 25.000 euro de la Unicredit Bank pentru cheltuieli curente, garantate în proporţie de 80%

UniCredit Bank pune la dispoziţia microîntreprinderilor credite în lei pentru cheltuieli curente cu valoare maximă de 25.000 euro (echivalent în lei), garantate în proporţie de 80% print-un instrument de garantare accesat de UniCredit Bank de la Uniunea Europeană prin intermediul European Investment Fund (EIF).

Garanţia EaSI este finanţată de către Uniunea Europeană în cadrul Programului pentru ocuparea forţei de muncă şi inovare socială („EaSI”) şi de Fondul European pentru Investiţii strategice („FEIS”) instituit în cadrul planului de investiţii pentru Europa.

Insrumentul este menit să faciliteze accesul la microfinanţare pentru microîntreprinderi, companii aflate atât în ​​faza de start-up, cât şi în faza de dezvoltare, cu cifra de afaceri anuală sau active totale de maxim 2 milioane de euro şi cu maxim 9 angajaţi.

“Pentru acele microîntrepinderi care întâmpină dificultăţi în accesarea serviciilor de finanţare tradiţionale, posibilitatea de a accesa credite care beneficiază de sprijinul instrumentelor financiare de garantare este esenţial pentru a se putea dezvolta iar, uneori, chiar lansa. Prin oferta de finanţare cu garanţie EaSI companiile eligibile au acces la dobânzi reduse prin comparaţie cu cele ale produselor standard, ceea ce le ajută să investească în creşterea sustenabilă a afacerii lor şi în crearea de locuri de muncă, încurajând astfel antreprenoriatul de tip social”,  a declarat Ramona Costache, Director Banking cu impact social la UniCredit Bank.

Componenta Microcredit a Unicredit se adresează microîntreprinderilor care întâmpină dificultăţi în accesarea serviciilor de finanţare tradiţionale, oferind acces la finanţare pe termen scurt sau mediu-lung ce nu depăşeşte echivalentul în lei a 25.000 de euro, dar şi suport pentru dobândirea abilităţilor şi reţelelor fundamentale de suport (bancă - parteneri – voluntari) de care au nevoie pentru a creşte.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.