Bănci și Asigurări

MedLife vrea să contracteze un credit sindicalizat de 40 milioane euro pentru dezvoltarea spitalelor regionale. Compania continuă şi achiziţiile, purtând 3-4 discuţii la nivel national şi 1-2 la nivel regional

MedLife vrea să contracteze un credit sindicalizat de 40...

Autor: Roxana Rosu

26.03.2021, 10:55 390

Grupul de servicii medicale MedLife vrea să contracteze un credit sindicalizat de 40 milioane euro, discuţiile fiind deja avansate cu băncile, iar fondurile vor fi destinate dezvoltării spitalelor regionale, prin mărirea unităţilor existente, intrastructurii aferente în zona de oncologie şi programelor post covid.

Sindicatul de banci care ar urma sa semneze noul credit este format din Banca Comerciala Romana, in calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentatie, agent de facilitate si garantii si finantator, BRD Groupe Societe Generale, Banca Transilvania si Raiffeisen Bank, in calitate de aranjori principali si finantatori.

In functie de oportunitati, la aceasta majorare a fondurilor disponibile se vor adauga, dupa caz, si alte lichiditati importante ale companiei.

Medlife vrea să continue programul de achiziţii şi derulează în prezent 3-4 discutii la nivel national si 1-2 la nivel regional.

Potrivit reprezentantilor companiei, noul credit sindicalizat nu este destinat finalizarii achizitiilor in curs pentru care MedLife dispune de lichiditati suficiente. Totodata, compania isi propune sa continue demersurile de cercetare, si chiar sa le intensifice prin noi investitii in noul an.

“Demersurile de cercetare initiate inca de la inceputul anului trecut, derulate consecvent si la o scara ampla, au pozitionat MedLife in calitate de watchdog regional al pandemiei, echipa noastra de specialisti informand in timp real autoritatile si populatia asupra virusului SARS CoV 2. Aceste demersuri ne-au conferit implict si un rol important in societate, asumandu-ne resposabilitatea morala de a monitoriza evolutia pandemiei. Am tratat foarte serios acest rol si tocmai de aceea vrem sa intensificam eforturile in zona de cercetare. In acest sens, am luat decizia de a investi intre 3 si 5 milioane pentru amenajarea unui nou laborator de biosecuritate III unde vom lucra pentru prima data cu virusi vii. Terenul si o parte din cladiri au fost deja achizitionate, noua unitate urmand sa fie adiacenta laboratorului central al grupului. Noul laborator, va fi parte din MedPark si va deveni cel mai modern laborator de cercetare in zona de genetica, virusologie si biologie moleculara din Romania” a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group.

Compania a încheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri pro-forma consolidata la nivel de grup in valoare de 251 milioane euro in crestere cu 25,5%.

„Probabil insa ca cea mai mare realizare a anului 2020 a grupului MedLife este cea stiintifica, de cercetare si informare a populatiei si a autoritatilor referitor la evolutia tulpinilor provenite din diverse tari, a seroprevalentei dobandite dupa boala sau ca urmare a vaccinarii, a tendintelor de evolutie a pandemiei in general. Vom continua sa fim profund angajati in acest proces si in anii ce urmeaza. Lunile urmatoare vor fi hotaratoare pentru evolutia pandemiei la nivel european dar mai ales la nivel national”

În opinia lui Mihai Marcu, pariul central va fi insa sa convingem populatia sa se vaccineze. Dupa ce se vor adminstra vaccinurile pentru 5-7 milioane de cetateni va incepe greul.

”Din modul in care intelegem noi dinamica intentiei de vaccinare, pana la a ajunge la 11-12 milioane de persoane vaccinate va fi nevoie de un efort major de informare si promovare a necesitatii vaccinarii. Guvernul si mediul de afaceri, autoritatile sanitare vor trebui sa isi uneasca eforturile, sa demareze noi actiuni de educatie, sa conviga cu rabdare fiecare milion suplimentar de persoane ce urmeaza a fi vaccinate. MedLife va demara, in scurt timp, un studiu complet de masurare a acestei dinamici”.

Potrivit reprezentantilor companiei, cifrele bugetate pentru anul 2021 la nivel consolidat arata o crestere de 15% a cifrei de afaceri, precum si o mentinere a profitabilitatii curente (marja EBITDA) la nivel de grup. Cifrele bugetate nu includ achizitiile anuntate la sfarsitul anului 2020, care vor fi adaugate pe masura ce procedurile de finalizare se vor incheia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO