Bănci și Asigurări

Măsurile bugetare propuse de Guvern, criticate de oamenii de afaceri

Măsurile bugetare propuse de Guvern, criticate de...

Autor: Georgiana Mihalache

05.08.2016, 14:32 3414

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) critică măsurile bugetare luate de politicieni în anul 2016 şi afirmă că, în contextul celor două tipuri de alegeri electorale, Guvernul şi oamenii politici ar promova o creştere economică bazată pe consum şi importuri, în defavoarea producţiei, se arată într-un comunicat de presă.

Rectificarea bugetară aflată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanţe, care urmează să fie aprobată la 10 august, reprezintă ,,o creştere majoră a cheltuielilor de natură socială”, potrivit AOAR.

Rectificarea bugetului propusă de Guvern vizează suplimentarea fondurilor alocate pentru sănătate şi învaţământ, sumele necesare pentru aplicarea măsurilor legislative adoptate în cursul anului curent şi fondurile pentru continuarea proiectelor de investiţii fezabile, scrie Mediafax.

AOAR solicită Curţii de Conturi şi Consiliului Fiscal să analizeze toate iniţiativele parlamentare luate în discuţie după 1 septembrie şi să comunice public concluziile la care vor ajunge privind impactul bugetar al acestora.

AOAR mai propune şi realizarea unor rapoarte în care să fie verificate şi analizate măsurile economice şi sociale propuse în programele electorale ale partidelor pentru alegerile parlamentare din această toamnă.

În urma acestor analize, mediul de afaceri va fi mai bine informat cu privire la stategiile propuse de partide, iar companiile pot adopta planuri de dezvoltare în funcţie de concluziile prezentate în rapoarte, potrivit comunicatului AOAR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO