Bănci și Asigurări

Mastercard a majorat limita pentru plăţile contactless fără PIN la 200 de lei, de la 100 lei pe tranzacţie

Mastercard a majorat limita pentru plăţile contactless...

Autor: Roxana Rosu

27.03.2020, 12:34 1511

Mastercard a majorat limita pentru plăţile contactless fără PIN şi în România, alături de alte 28 de ţări care aplică această măsură. În ţara noastră limita este acum de 200 de lei, faţă de 100 lei anterior.

Mastercard a lansat o serie de iniţiative la nivel european care au vizat creşterea utilizării cardurilor contactless şi a dispozitivelor mobile pentru efectuarea plăţilor, astfel că 75% din totalul de tranzacţii efectuate în prezent cu carduri Mastercard în Europa sunt contactless. 

„Mastercard a iniţiat încă de la 12 octombrie 2018 procesul de ajustare a terminalelor de plată pentru o compatibilitate deplină cu tehnologia contactless de la 1 ianuarie 2020, înţelegând potenţialul şi importanţa acestui mod de plată. Am văzut cu toţii cât de rapid au adoptat consumatorii plăţile contactless ca modalitate preferată de plată zilnică, dat fiind că la finalul ultimului trimestru din 2019 peste 9 din 10 tranzacţii realizate cu cardurile Mastercard erau contactless”, a spus Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România şi Croaţia.

Unele ţări adoptă permanent noile majorări a limitei pentru plăţi contactless, în timp ce altele pun în aplicare creşteri temporare ale limitei, pentru a-şi ajuta cetăţenii să plătească mai uşor în această perioadă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO