Bănci și Asigurări

Marsh a plasat polite de 5,5 milioane de dolari

05.02.2001, 00:00 22



Compania de brokeraj in asigurari Marsh , filiala din Romania a firmei americane Marsh Inc., membra a grupului de companii Marsh & Mc Lennan, a plasat in 2000 polite de asigurare de circa 5,5 milioane $.

"Volumul total de prime gestionate in cursul anului trecut a fost in jur de USD 5,500,000. Din pacate, circumstante obiective ne-au determinat sa restrangem numarul societatilor de asigurari unde am plasat riscurile clientilor nostri, dar sper ca in acest an tendinta va fi diferita, determinand o mai buna competitie intre asiguratori, cu efecte pozitive asupra ofertei de produse in avantajul clientilor nostri", a spus pentru Ziarul Financiar Valentin ?uca, directorul companiei.

"Clarificarea chestiunilor legate de privatizarea ASTRA, evolutiile ASIROM in urma procesului de privatizare, intrarea pe piata a asiguratorului austriac Wiener Statische, precum si posibila preluare de catre compania australiana QBE a societatii ARDAF pot fi argumente evidente in acest sens, pe langa faptul ca aplicarea prevederilor legii 32/2000 va "aerisi" mult piata locala de asigurari", a explicat ?uca.

Companiile Marh & McLennan au raportat, pentru intreg anul, venituri in crestere cu 11%, de la 9,2 miliarde dolari in 1999, la 10,2 miliarde dolari.

Profiturile nete au crescut cu 23%, pana la 1,2 miliarde dolari, iar valoarea unei actiuni a inregistrat o crestere de 18%, ajungand la un pret de 4,10$, comparativ cu cel al anului 1999 de 3,48$, excluzand taxele platite in 1999 pentru achizitia Sedgwick de catre Marsh.

In cel de-al patrulea trimestru, veniturile au crescut cu 6%, de la 2,3 miliarde dolari realizate in decursul anului 1999, pana la suma de 2,5 miliarde dolari.

Facand abstractie de taxele speciale, profiturile nete au crescut cu 25%, adica de la o suma de 229 mil dolari au ajuns la o suma de 286 mil dolari iar actiunile au fost cotate la valori superioare cu 20% si anume de 0,98$, de la 0,82$.

"Conform asteptarilor , preluarea societatii Sedgwick Brimex Romania srl, produsa ca urmare a cumpararii de catre compania "mama" a brokerului londonez Sedgwick, se desfasoara fara probleme, cele doua societati din Romania functionand practic in prezent sub o identitate unica, prin prisma actionariatului comun, Marsh INC., SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO