Bănci și Asigurări

Marsh a facut un profit de 0,8 mil. euro

28.04.2006, 00:00 36

Brokerul de asigurare Marsh Romania, filiala locala a celui mai mare broker de asigurare din lume, a raportat pentru anul trecut un profit net de 815.000 de euro (aproape 3 milioane de lei), in crestere cu peste 130% in euro fata de rezultatul din 2004. In lei, profitul net s-a dublat.

In acelasi timp, cifra de afaceri a companiei, adica veniturile din comisioane, a crescut cu 43% in euro, pana la 2,8 mil. euro (aproape 10 mil. lei). In 2004, brokerul a incasat comisioane in valoare de 1,96 milioane de euro (peste 7,9 milioane de lei).

"In fiecare an, incercam sa realizam o crestere a veniturilor peste cresterea cheltuielilor", explica directorul general al Marsh, Cristian Fugaciu.

Marsh a intermediat anul trecut contracte de asigurare in valoare de 23 de milioane de euro, cu 35% mai mult decat in anul anterior.

Contractele de asigurare auto au o pondere de 40% in portofoliul brokerului, cele de asigurari de bunuri reprezinta 30% din portofoliu, iar restul sunt contracte de asigurari financiare, de credite si garantii si de transport.

Marsh si-a bugetat pentru acest an o crestere de 20% a cifrei de afaceri si a profitului, potrivit lui Fugaciu.

Surse din piata spun ca printre clientii Marsh se numara Rompetrol, Alro, Vodafone, BRD-SocGen si mai multe banci din primele zece de pe piata. BRD-SocGen lucreaza si cu brokerul de asigurare Gras Savoye Romania.

Marsh face parte din grupul Marsh & McLennan si a fost anul trecut primul broker de asigurare de pe piata din punctul de vedere al valorii contractelor plasate, urmat de Porsche Broker, Asigest si Aon Romania (fost KaRo). Brokerii au intermediat in 2005 contracte de asigurare in valoare de 240 mil. euro, potrivit unor estimari, mai mult cu circa 46% fata de 2004.

Ponderea contractelor intermediate de brokeri in valoarea totala a politelor de asigurare vandute a fost de circa 20%, aproape neschimbata fata de anul anterior. In 2004, brokerii au plasat contracte de asigurare in valoare de peste 164 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO