LIVE: ZF INVESTIŢI ÎN ROM NIA: Cum evoluează piaţa imobiliară din Cluj? La ce fel de tranzacţii se lucrează?
Bănci și Asigurări

Marea întrebare în cazul City Insurance: ce se va întâmpla cu tranzacţia?

City Insurance, liderul pieţei asigu­rărilor, cu sub­scrieri de circa 500 mil. euro, re­cent sancţionat de Autoritatea de Su­praveghere Financiară (ASF), se află în dis­cuţii privind o posibilă vânzare a companiei către investitorul olandez I3CP, care are acti­vitate în asigurări, re­asigurări, asset management şi fintech-uri. După sanc­ţiunile impuse de ASF, rămâne întrebarea privind intenţia de achiziţie a investitorului.

La aproximativ o lună de la anunţarea tran­zacţiei, ASF a sancţionat aspru compa­nia City Insurance, ajun­gând la o valoare cu­mu­lată a amenzilor de peste 10,9 mil. lei, sus­pen­darea managementului şi trecerea sub ad­mi­nistrarea Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

Din suma record cu care a fost amendată com­pania, fie­care membru al directoratului şi consiliului de supra­ve­ghere al City Insu­rance a fost amendat cu 1 mil. lei fiecare.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.