Bănci și Asigurări

Marea întrebare în cazul City: de ce a putut subscrie City Insurance atât de mult, dacă exista o limită de 75% din subscrierile anului precedent?

♦ Mişu Negriţoiu, fost preşedinte al ASF: Dimensiunea problemei era mai mică atunci pentru că volumul de vânzări şi cota de piaţă a City Insurance erau mai mici ♦ După ce am plecat eu, înţeleg că atunci i-a fost ridicat programul de redresare bazat pe acest extras de cont prezentat şi acum, care nu era real. A încercat şi atunci să aducă obligaţiuni şi diferite metode pentru a completa nevoia de capital ♦ Florin Cîţu, premierul României: Sunt două ordonanţe de urgenţă în avizare, una privind situaţia City Insurance. Ar trebui să fie pe masa guvernului săptămâna viitoare.

City Insurance a pre­zen­tat aceleaşi proble­me privind ce­rinţa de ca­pital minim, rezer­vele tehnice şi solvabilitatea, încă din perioada 2016-2017, când a preluat conducerea pieţei asigu­rărilor, după ce a încălcat o restricţie impusă de Autoritatea de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) la acea vreme de a-şi limita ponderea poliţe­lor RCA la 75% din volumul subscrie­rilor anului anterior, susţine Mişu Negriţoiu, fost preşedinte al ASF.

„A fost o hotărâre a Consiliului ASF pe datele financiare şi pe un raport de ordin care prevedea mai multe măsuri, inclusiv acoperirea necesarului de capital şi atunci, printre mai multe măsuri de redresare pe care le-am hotărât, a fost într-adevăr şi limitarea ponderii poliţelor RCA la 75%, dar nu a fost respectată niciodată. Nu am putut să o implementăm pentru că noi am dat-o şi ei nu au respectat-o niciodată“, a explicat Mişu Negriţoiu pentru ZF.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.