LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF - ECONOMIA VERDE. ORAŞE VERZI: Drumul spre oraşe verzi: spaţii verzi şi transport nepoluant
Bănci și Asigurări

Majoritatea asigurătorilor anticipează o creştere a costurilor medicale care va depăşi rata inflaţiei anticipate pentru 2021

România ocupă primul loc în Europa din perspectiva creşterii costurilor cu serviciile medicale estimate pentru 2020, conform raportului MMB Health Trends: 2020 Insurer Survey, potrivit informaţiilor transmise de Mercer Marsh Benefits România. Anul trecut, asigurătorii au consemnat creşteri ale costurilor cu serviciile medicale de 9,7%, o valoare de 3 ori mai mare decât rata inflaţiei. Pentru anul în curs, asigurătorii estimează o creştere a costurilor cu serviciile medicale de 9,5%, de circa 3,5 ori mai mare decât rata inflaţiei. Pentru anul 2021, 90% dintre asigurători se aşteaptă ca această tendinţă să se menţină sau să crească, au mai transmis reprezentanţii Mercer Marsh Benefits România. „În România asistăm la un efect determinat de suprapunere a contextului local al pieţei asigurărilor de sănătate cu efectele COVID-19“, a transmis Silvia Dumitrescu, manager, Mercer Marsh Benefits România.

„Aflată într-o perioadă de dezvoltare accelerată, piaţa asigurărilor de sănătate a crescut semnificativ în ultimii ani. În mod firesc, acest aspect a început să aducă şi costuri mai mari cu daunele plătite de asigurători. Iată că impactul COVID-19 asupra costurilor cu serviciile medicale se suprapune pe o creştere care, oricum, pentru România era anticipată. În acest context este esenţial ca angajatorii din România să îşi redefinească programele de beneficii“ a mai spus Silvia Dumitrescu.

 


 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.