Bănci și Asigurări

Mai puţină încredere în economie. Indicatorul de încredere al CFA scade pentru a doua lună consecutiv

Mai puţină încredere în economie. Indicatorul de...

Autor: Andra Oprescu

14.08.2014, 12:27 280

Indicatorul de încredere macroeconomică acordat de CFA România a continuat să scadă şi în luna iulie, ajungând la valoarea 55,7, faţă de 62,5 puncte în iunie. Cauza acestei scăderi este deterioarea semnificativă a aşteptărilor analiştilor privind condiţiile macroeconomice viitoare din România, indicatorul pentru această componentă fiind în scădere cu 10,4 puncte.

Indicatorul acordat de CFA a scăzut cu 6,8 puncte în luna iulie, deşi percepţia analiştilor privind condiţiile curente s-a îmbunătăţit uşor. Încrederea analiştilor în economie a revenit pe scădere în luna iunie, după ce în luna mai a atins maximul istoric.

Indicatorul de încredere macroeconomică acordat de CFA România a fost lansat în luna mai 2011 şi doreşte să cuantifice pecepţia analiştilor asupra condiţiilor curente şi anticipaţiile acestora cu privire la activitatea economică din România pe un orizont de timp de un an.

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni iar participanţii sunt membri ai CFA Romania şi candidaţii pentru nivelurile II si III ale examenelor CFA. Indicatorul de incredere macroeconomică ia valori intre 0 (lipsa încrederii) si 100 (incredere deplina in economia românească) este calculat pe baza a 6 întrebări cu privire la:

• Condiţiile curente - referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii;

• Anticipaţiile pe un an pentru mediul de afaceri, piaţa muncii, evoluţia venitului personal la nivel de economie si evolutia averii personale

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO