Bănci și Asigurări

Mai mult de jumătate din creditele acordate în aprilie 2020 sunt concentrate pe 10 judeţe

Bucureşti, Cluj şi Timiş deţin un volum al creditelor în lei şi valută acor­date de bănci în luna aprilie 2020 de circa 141 mld. lei, însemnând o pondere de peste 51% din volumul total de credite acor­date de bancheri de circa 274 mld. lei, potrivit datelor BNR. Valoarea cre­ditelor înregistrată în aprilie 2020 este cu 6% mai ma­re faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, chiar dacă luna aprilie a repre­zen­tat vârful perioadei stă­rii de urgenţă im­puse de autorităţi ca ur­ma­re a declanşării pandemiei de COVID-19.

Primele 10 judeţe cu cea mai mare va­loare a creditelor acordate de bănci în aprilie 2020 au o pondere în to­talul cre­ditelor în lei şi euro de circa 72%, con­form calculelor ZF. Prima po­ziţie din top aparţine Bucureştiului, care in­clu­de şi judeţul Ilfov, cu un volum al cre­ditelor în luna aprilie 2020 de 113 mld. lei, cu 8,5% mai mult faţă de ace­eaşi perioadă din 2019, repre­zen­tând peste 41% din totalul creditelor acordate de bancheri.

La polul opus, primele trei judeţe care se regăsesc în top 10 judeţe cu cea mai mică valoare a creditelor acordate de bănci în aprilie 2020 sunt Co­vas­na, Giurgiu şi Caraş-Severin. Cele trei ju­deţe deţin o pondere de doar 1% din totalul creditelor acordate de bănci în lei şi valută în luna aprilie a anului curent. Astfel, cea mai mică valoare a credi­te­lor a fost înregistrată în judeţul Covas­na, respectiv 949 mil. lei, cu doar 0,3% mai mult în aprilie 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ponderea creditelor acordate acestui judeţ este de 0,35% din valoarea totală a creditelor acordate de bancheri în aprilie 2020.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.