Bănci și Asigurări

Mai este atractivă cariera de bancher? Salariile din bănci au avut o creştere modestă în ultimul deceniu, iar numărul de angajaţi din sector scade de la an la an

Mai este atractivă cariera de bancher? Salariile din...

Autor: Ramona Cornea

07.05.2021, 16:20 3434

♦ În ultimii 10 ani, salariile angajaţilor din această industrie au crescut cu aproape 54%, pe când salariul mediu net pe economie a înregistrat o creştere de circa 129% ♦ Salariile din sectorul bancar erau pe locul al doilea în clasamentul celor mai bine plătite sectoare de activitate din economia locală în luna februarie a anului 2012, pe când în aceeaşi lună din anul 2021 au coborât pe poziţia a opta din acest clasament.

Cariera de bancher, care era la modă în perioada de boom economic din 2006-2007, când băncile se extindeau puternic şi angajau mii de oameni, nu mai este atractivă după criza financiară începută în toamna anului 2008. Sistemul bancar s-a confruntat cu restruc­turări de personal, iar salariile an­gajaţilor au crescut cu un ritm mai scăzut decât în restul economiei.

Astfel, un angajat din companiile şi insti­tu­ţiile de intermedieri financiare câştiga un sa­la­riu mediu net de aproape 5.460 de lei în fe­bruarie 2021, în creştere cu 5,4% comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, conform da­telor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO