Bănci și Asigurări

Luminiţa Runcan, Director General Adjunct Risc la Banca Transilvania, a fost aleasă preşedinte al Asociaţiei Pieţelor Financiare

Luminiţa Runcan, Director General Adjunct Risc la Banca...

Autor: Roxana Rosu

24.09.2021, 15:42 366

Luminiţa Runcan, Director General Adjunct Risc la Banca Transilvania, a fost aleasă preşedinte al Asociaţiei Pieţelor Financiare la şedinţa din 23 septembrie, iar Iancu Cuţumişu, şeful Direcţiei Operaţiuni de Piaţă de la Banca Naţională a României, va ocupa funcţia de  Secretar General.

Luminiţa Runcan lucrează la BT de la lansarea băncii, în 1994, şi are experienţă pe zona de trezorerie si risc management. Din 2013 ea face parte din top managementul băncii şi coordonează opt arii de activitate, inclusive conformare, administrarea riscurilor, antifrauda, managementul riscului operational. 

Din Consiliul Director al ACI România mai fac parte Corina Cudric (First Bank) ca Trezorier, Valentin Popovici (BCR) ca şef al comisiei de educaţie, Adrian Constantin Pârvulescu (Unicredit Bank) ca şef al comisiei de professionalism, Laurenţiu Mihăilescu (ING Bank România) membru responsabil de comunicare şi Marius Stoica (BRD) membru.

ACI România Asociaţia Pieţelor Financiare este o organizaţie profesională, fără scop lucrativ, a profesioniştilor bancari activând în domeniul pieţelor financiare, având drept obiectiv promovarea standardelor etice şi de competentă specifice acestei profesii.

Pe plan internaţional, asociaţia ACI Financial Markets Association, la care este afiliata ACI Romania, a fost implicata in revizuirea Codului de Conduită Global pentru Tranzacţiile de Schimb Valutar (FX Global Code), noua versiune intrând in vigoare la finalul lunii iulie 2021.

Pentru anul 2022 ACI îşi propune continuarea participării la grupurile de lucru pe tema IBOR transition organizate de ARB şi în general monitorizarea continuă a pieţelor financiare.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO