Bănci și Asigurări

Lovitură pentru companiile mici: JPMorgan, cea mai mare bancă americană, nu mai creditează momentan companii mici, pe lângă schema guvernamentală de 350 mld. dolari

Lovitură pentru companiile mici: JPMorgan, cea mai mare...

Autor: Alex Ciutacu

09.04.2020, 13:11 211

JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană, nu mai acceptă cereri de credit de la companiile mici, în afara schemei guvernamentale cunoscută drept Paycheck Protection Program (PPP), a declarat banca pentru FT.

Banca a primit peste 375.000 de cereri de împrumut, în valoare de 40 miliarde dolari, în cadrul schemei guvernamentale de salvare a businessurilor, în valoare totală de 350 miliarde dolari.

Chase a primit cele mai multe astfel de cereri în sistemul bancar american, a declarat Gordon Smith, consumer head în cadrul băncii, într-o discuţie cu preşedintele Donald Trump.

O purtătoare de cuvânt a băncii a spus că Chase îşi mobilizează toate resursele dedicate companiilor mici pentru a furniza finanţări prin schema guvernamentală, în timp ce a „suspendat temporar” creditatea către aceste companii – în afara schemei de ajutor. Ea a mai menţionat că banca va da curs aplicaţiilor deja în lucru, dar nu va mai primi altele noi – urmând să revizuiască decizia săptămâna viitoare.

Împrumuturile PPP sunt garantate structura federală cunoscută drept Administraţia pentru Companii Mici. Acestea se pot ridica până la 10 milioane dolari şi vor fi declarate nerambursabile dacă beneficiarii pot dovedi că au folosit banii pentru salarii sau pentru alte cheltuieli aprobate de guvern – ceea ce transformă schema americanilor într-una dintre cele mai atractive la nivel global în criza COVID-19.

Cu toate acestea, firmele care au nevoie de ajutor care depăşeşte schema PPP-urilor, sau care au nevoie de bani pentru alte cheltuieli decât cele prevăzute de guvern, trebuie să îşi găsească resurse în altă parte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO