Bănci și Asigurări

Lista giganţilor bancari care vând obligaţiunile externe ale României

Lista giganţilor bancari care vând obligaţiunile...

Autor: Claudia Medrega

17.02.2017, 00:06 1750

Lista dealerilor selectaţi de Ministe­rul Finanţelor pentru emisiunile de obli­gaţiuni pe piaţa externă prin programul de finanţare pe termen mediu MTN (me­dium term notes) include 17 bănci. Rămâne de văzut dacă şi pe parcursul acestui an vor fi modificări ca în anii tre­cuţi, respectiv apariţia unor noi bănci în echi­pa extinsă de dealeri a Finanţelor sau instituţii care vor ieşi din listă.

Lista completă a celor 17 bănci din echipa de dealeri selectaţi de Ministerul Fi­nanţelor pentru bondurile externe este formată din Barclays, Citigroup, BNP Paribas, Daiwa, Deutsche, Erste, Gold­man Sachs, HSBC, ING, JPMor­gan, Nomura, Raiffeisen, SocGen, UniCre­dit, Commerzbank, IMI şi Natixis, conform informaţiilor publice.

România a devenit în ultimii ani un client din ce în ce mai important pentru marile bănci de investiţii, ajungând în poziţia de emitent constant în special pe euro, ceea ce i-a permis să se împru­mu­te pe termene din ce în ce mai lungi şi la randamente avantajoase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO