Bănci și Asigurări

LIG Insurance a primit interdicţie temporară să vândă poliţe de asigurare

Autor: Ciprian Valentin Botea

04.04.2012, 00:00 400

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a sancţionat cu interzicerea temporară a exercitării activităţii compania de asigurări LIG Insurance (fosta RAI), aceasta urmând să reia emiterea de poliţe după aprobarea directorului general adjunct, a şefului departamentului juridic şi a directorului financiar. LIG este un jucător de talie mică pe piaţa asigurărilor generale, cu afaceri de circa 357.000 de lei (85.000 euro).

Compania este axată pe nişa asigurărilor de călătorie, unde se concentrează trei sferturi din primele brute subscrise. RAI şi-a schimbat denumirea în LIG Insurance anul trecut după ce portofoliul companiei a fost transferat către Ardaf şi aceasta a ieşit de sub umbrela grupului Generali. CSA a sancţionat în ultimii ani zeci de brokeri de asigurări cu interzicerea temporară a activităţii pentru diferite nereguli constatate, dar nu mulţi asigurători s-au aflat în această situaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO