Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Lichiditatea a revenit în piaţa interbancară. În aprilie nu a fost nicio operaţiune repo. BNR a continuat să cumpere titluri de stat de pe piaţa secundară, de 134,7 mil. lei

♦ Excedentul de lichiditate a ajuns în aprilie la circa 4,6 mld. lei, după ce în martie a fost deficit de 2 mld. lei, în februarie a fost surplus de 2,4 mld. lei, iar în ianuarie excedentul de lichiditate a depăşit 8,3 mld. lei ♦ În aprilie, suma depusă de bănci la BNR prin facilitatea de depozit a ajuns 3,48 mld. lei ♦ Băncile au depus bani la BNR şi prin licitaţiile de atragere de depozite, stocul mediu depăşind 1,15 mld. lei.

Piaţa interbancară a revenit în luna aprilie pe excedent de lichiditate, de circa 4,6 mld. lei, după ce în martie a fost pe deficit, iar băncile care au avut zile pe care le-au încheiat cu lei în exces au apelat în a patra lună a acestui an la facilitatea de depozit pe o zi oferită de BNR, precum şi la licitaţiile de atragere de depozite.

În aprilie, suma depusă de bănci la BNR prin facilitatea de depozit a ajuns 3,48 mld. lei, al doilea cel mai ridicat ni­vel din 2021 după volu­mul din ianuarie, de 8,4 mld. lei, care a fost cel mai ri­dicat nivel lunar din ulti­mii aproape trei ani. Valori mai ridicate ale de­po­zitelor plasate de bănci la BNR prin această faci­litate au fost înregis­trate în primul tri­­­mestru din anul 2018.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.