Bănci și Asigurări

Libra Internet Bank va vinde obligaţiuni de 10 mil. euro, cu scadenţa la zece ani şi dobânda cuprinsă între 4,5%-5%, pe care le va lista ulterior la Bursa de la Bucureşti. “Sumele de bani atrase sunt menite să susţină ritmul de creştere al băncii“

Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank

Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank

Autor: Cristina Bellu

03.03.2020, 12:09 445

Libra Internet Bank, o instituţie de talie mică din piaţa locală specializată pe nişa profesiilor liberale, anunţă că va desfăşura prin intermediul Tradeville un plasament privat de obligaţiuni în valoare de 10 milioane euro, cu posibilitatea majorării sumei.

Obligaţiunile vor fi subordonate şi vor avea o scadenţă de 10 ani.  

“În privinţa cuponului, acesta va fi cuprins în intervalul 4,5-5%, urmând ca valoarea finală să fie stabilită în funcţie de interesul manifestat de către investitori prin metoda licitaţiei la Bursa de Valori Bucureşti şi prin decizia băncii”, explică Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.  

Decizia vine în contextul în care instituţia de creditare a raportat în 2019 un profit net de peste 100 mil. lei şi active de peste 6 mld. lei, confirmând trendul ascendent înregistrat de bancă în ultimii ani.

“Sumele de bani atrase sunt menite să susţină ritmul de creştere al băncii de 30% medie anuală în ultimii 5 ani”, adaugă Emil Bituleanu.

Plasamentul este programat să se finalizeze până la 31 martie 2020, ulterior emisiunii fiind preconizată şi listarea obligaţiunilor la bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO