Bănci și Asigurări

Libra Internet Bank accelerează digitalizarea: utilizatorii de carduri Visa şi Mastercard emise de bancă vor putea face plăţi cu telefonul mobil prin Google Pay

Libra Internet Bank accelerează digitalizarea:...

Autor: Cristina Bellu

29.10.2021, 14:14 809

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiţii New Century Holdings, anunţă că începând de astăzi, toţi utilizatorii de carduri Mastercard şi Visa emise de instituţie, care deţin dispozitive cu sistem de operare Android, au posibilitatea de a-şi înrola instrumentele de plată în Google Pay.

”Este o modalitate sigură şi flexibilă de plată prin intermediul dispozitivelor cu sistem de operare Android. În acest fel, extindem oferta băncii în ceea ce priveşte modalităţile de plată”, spune Eugen Goga, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.

Adopţia plăţilor efectuate cu telefonul mobil a înregistrat un avans considerabil în ultima perioadă, tot mai mulţi consumatori alegând să tranzacţioneze zilnic cu ajutorul soluţiilor mobile wallet.

“Alături de Libra Internet Bank, facem încă un pas în direcţia digital banking pe plan local”, adaugă Elena Dincă, Account Manager Mastercard România.  

În vederea înrolării, clienţii băncii trebuie să deţină un cont Google activ şi un dispozitiv cu sistem de operare minim Android 5, care asigură acces la serviciile Google şi la tehnologia NFC.

“În contextul în care multe ţări europene înregistrează creşteri anuale ale tranzacţiilor online, lansarea Google Pay are loc în cel mai potrivit moment”, concluzionează Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România. 

Google Pay este un portofel digital şi un sistem de plată online dezvoltat de Google pentru a face posibile achiziţiile în aplicaţii, cumpărăturile online, plăţile şi retragerile de numerar contactless prin intermediul dispozitivelor compatibile.

Libra Internet Bank este una dintre cele mai dinamice bănci din România în ultimii ani, fiind specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari şi agribusiness-ul.

Instituţia are o emisiune de obligaţiuni listată la bursa de la Bucureşti anul trecut, iar anul acesta, în perioada 22-23 septembrie, compania a derulat un nou plasament de obligaţiuni.

Acestea urmează sa fie admise la tranzactionare pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucuresti, categoria Obligatiuni Corporative, prin intermediul Alpha Bank Romania. Obligatiunile sunt de tip senior, denominate in euro, cu o maturitate de 7 ani si cu o rata a dobanzii de 4,25%, platibila anual. Valoarea nominala a unei obligatiuni este de 100.000 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO