Bănci și Asigurări

Libra Internet Bank a terminat anul 2019 cu un profit net de 115 mil. lei. Emil Bituleanu, şeful băncii: Strategia noastră de nişă a dus la rezultate foarte bune

Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank

Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank

Autor: Mircea Nica

29.04.2020, 10:25 240

Libra Internet Bank, o instituţie de talie mică din piaţa locală specializată pe nişa profesiilor liberale, a încheiat anul 2019 cu un profit net de peste 115 mil. lei, în creştere cu 20% comparativ cu anul 2018, şi active de peste 6,5 mld. lei, potrivit informaţiilor transmise de bancă. 

Soldul creditelor a depăşit 4 mld. lei, în creştere cu 23% faţă de 2018, în timp ce rata de neperformanţă a rămas la nivelul de 1,7%, sub media pieţei. 

"Strategia noastră de nişă, cu o activitate de creditare responsabilă, în industrii ferite, şi cu păstrarea unui echilibru permanent între canalele clasice şi cele alternative a condus la rezultate foarte bune de-a lungul timpului. În condiţiile unei răspunderi majore pe care o avem faţă de toţi clienţii noştri, această abordare reprezintă atuul care ne asigură, astăzi, agilitatea de business necesară pentru a putea răspunde rapid şi eficient la schimbările din piaţă", potrivit lui Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO