Bănci și Asigurări

Libra Internet Bank a înregistrat o creştere a profitului de 83%, până la 59,4 milioane de lei în 2017

Libra Internet Bank a înregistrat o creştere a...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

03.04.2018, 11:08 542

În aceeaşi perioadă, fondurile atrase de la clienţi au ajuns la 4 miliarde de lei, înregistrând o creştere de 35%, iar portofoliul de credite a ajuns la 2,6 miliarde de lei, înregistrând o creştere de 28%.

„Rata creditelor neperformante continuă să rămână extrem de redusă, respectiv 2,7%, comparativ cu 6,4% la nivelul sectorului bancar”, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor băncii, rezultatele din 2017 se datorează creşterii liniilor de business tradiţionale: profesii liberale, IMM, agricultură, dezvoltări imobiliare.

„De asemenea, creşterea a fost susţinută de sectorul digital banking”, a precizat directorul general al băncii, Emil Bituleanu în comunicat.

La finalul anului 2017, Libra Internet Bank a depasit o cota de piata de 1%. Banca ofera servicii digitale pentru clienţii persoane fizice şi este specializată în produse şi servicii bancare dedicate profesiilor liberale, IMM-urilor, agriculturii şi dezvoltatorilor de proiecte rezidenţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO