Bănci și Asigurări

Libra Bank se extinde in teritoriu

30.08.2000, 00:00 28



Strategia de dezvoltare pe termen lung a Bancii Romane pentru Relansare Economica - Libra Bank se va concetra pe dezvoltarea operatiunilor internationale, atragerea de linii de finantare externe, extinderea gamei de produse oferite, precum si lansarea de carti de credit si de debit, a declarat ieri Dan Constantinescu, presedintele Libra Bank cu ocazia relansarii bancii.

In aprilie, pachetul majoritar de actiuni al bancii a fost achizitionat de la omul de afaceri Viorel Catarama, de un grup de investitori turci si ciprioti, iar potrivit termenilor contractuali fiecare din cei 19 proprietari detine sub 5% din capitalul bancii.

"Strategia aprobata de noii actionari se concentreaza pe deschiderea a doua-trei sucursale pe an, pe dezvoltarea decontarilor externe, dar si pe lansarea de carduri de credit si de debit", a explicat Constantinescu. El a adaugat ca se are in vedere dezvoltarea unei anumite "zone de retail in functie de posibilitatile bancii si de capacitatea de absorbtie a pietei".

Constatinescu a adaugat ca Adunarea Generala a Actionarilor a hotarat majorarea capitalului social al bancii la aproximativ 165 miliarde de lei, de la 100,5 miliarde de lei.

"Majorarea de capital, care se va face cu echivalentul in dolari a 60 miliarde de lei, nu a fost impusa de institutia de reglementare a pietei, ci de necesitatea de dezvoltare a bancii", a declarat oficialul bancii.

Banca si-a mai majorat capitalul si in luna aprilie, cand pachetul majoritar de actiuni a fost cumparat de grupul de investitori turci, dar atunci cresterea capitalului a fost impusa ca urmare a reglementarilor Bancii Nationale a Romaniei, potrivit careia orice banca care activeaza pe piata romaneasca trebuie sa aiba un capital minim de 100 de miliarde de lei.

Reteaua teritoriala urmeaza sa se extinda, stabilindu-se deschiderea a doua trei sucursale pe an, a mai spus presedintele Libra Bank. Primele orase unde vor fi deschise sucursale vor fi Constanta si Oradea. AGA a hotarat si infiintarea unei companii de leasing

Libra Bank a fost infiintata in 1996, printre membrii fondatori fiind Viorel Catarama si fostul ministru al apararii, Victor Babiuc. Banca are in prezent trei sucursale, doua in Bucuresti si una in judetul Bihor.

Anul trecut banca a inregistrat un profit de 318 milioane de lei, iar pentru primul semestru, potrivit presedintelui bancii, rezultatele financiare "nu sunt relevate, pentru ca practic se ia totul de la inceput".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO