Bănci și Asigurări

Libra Bank incearca sa tina pasul cu piata

27.09.2005, 18:54 16

Libra Bank detinea dupa primele sapte luni ale anului active totale in valoare de 65,3 milioane de dolari (53 milioane de euro), in crestere cu 70% comparativ cu decembrie 2004.

"Suntem la sfarsitul fazei de start-up, care a presupus investitii mari si cresteri rapide. Potrivit standardelor contabile romanesti inregistram profit, in ciuda investitiilor masive. Pe standardele internationale inregistram insa pierderi deocamdata. Ramane sa vedem daca in trimestrul al patrulea vom putea sa acoperim pierderile inregistrate in prima parte a anului, astfel incat sa incheiem exercitiul cu profit", a declarat pentru ZF Axel Hummel, presedintele bancii.

Activele bancii ar trebui sa ajunga la 100 de milioane de dolari pana la sfarsitul anului. "Pentru anul viitor, sper sa le dublam cel putin", mai spune Hummel.

Soldul creditelor acordate de banca a crescut cu 60% in primele sapte luni ale anului, ajungand la 28,6 milioane de dolari (23,2 mil. euro).

Libra avea in iulie un sold al depozitelor atrase in valoare de 46,4 milioane de dolari (37,7 mil. euro), in crestere cu 119% comparativ cu decembrie anul trecut.

Ritmurile inalte de crestere sunt determinate de baza de comparatie foarte redusa, banca trecand anul trecut printr-o reorganizare.

Cea mai mare parte a creditelor acordate de banca sunt denominate in lei, astfel incat Libra nu a fost afectata de noile reglementari ale BNR.

Cresterea rapida va fi sustinuta de extinderea retelei, care ar trebui sa ajunga la 14 sucursale pana in decembrie, de la 5 la inceputul anului. Pana acum investitiile au totalizat 1,5 milioane de dolari. Anul urmator volumul investitiilor ar trebui sa creasca, astfel incat Libra sa ajunga la o retea de 30 de unitati, pana la sfarsitul lui 2006. In viitorul apropiat banca va implementa si un nou sistem informatic.

Libra este orientata preponderent pe finantarea clientilor persoane juridice si a intreprinderilor mici si mijlocii, avand produse dedicate medicilor si celorlalti liberprofesionisti. Banca dezvolta in prezent un credit dedicat juristilor. liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO