Bănci și Asigurări

Leul revine, sustinut de datele economice

12.03.2008, 17:23 18

Cotatiile au coborat pe piata valutara sub nivelul de 3,7 lei pentru un euro, dupa ce Statistica a anuntat o crestere neasteptat de mica a deficitului comercial.
Leul a reusit sa beneficieze de datele economice pozitive si in conditiile in care apetitul investitorilor straini pentru pietele din regiune s-a ameliorat.
"Evolutia peste asteptari a exporturilor in luna ianuarie a determinat o apreciere a monedei nationale de 0,6% fata de moneda europeana", au comentat analistii BCR. Si datele privind inflatia, de 0,7% in februarie, au fost in linie cu asteptarile pietei.
BNR a calculat ieri un curs de 3,6984 lei pentru un euro, cu 1,8 bani sub nivelul precedent. Aceasta este prima data cand euro coboara sub nivelul de 3,7 lei la cursul oficial din 28 februarie. Dolarul a coborat pana la nivelul din decembrie trecut, dupa ce a pierdut 2,78 bani, ajungand la 2,3902.
"Majoritatea monedelor de pe pietele din regiune s-au apreciat ieri. Volumele tranzactionate la Bucuresti au fost destul de mari", a comentat un dealer. Volatilitatea a fost destul de ridicata, in conditiile in care jucatorii straini au avut opinii divergente, unii alegand sa inchida pozitiile pe leu in timp ce altii au fost interesati sa cumpere. BNR a intervenit din nou pe piata monetara, atragand depozite in valoare de 3,64 miliarde de lei, cu scadenta pe 17 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO