Bănci și Asigurări

Leonidas Fragiadakis, directorul executiv al National Bank of Greece, a demisionat după ce şi-a încheiat mandatul de trei ani în funcţie

Leonidas Fragiadakis, directorul executiv al National...

Autor: Mircea Nica

06.04.2021, 00:00 116

Directorul executiv al National Bank of Greece (NBG) Leonidas Fragiadakis a demisionat vineri după ce şi-a încheiat mandatul de trei ani în funcţie, a transmis banca, conform Reuters.

Reprezentanţii celui de-al doilea cel mai mare creditor al Greciei în funcţie de active au susţinut că sfârşitul mandatului lui Leonidas Fragiadakis a coincis cu finalizarea părţii principale a planului de restructurare pe care l-a supravegheat. 

Având în vedere că banca intenţionează să îşi reproiecteze strategia de afaceri, Fragiadakis a decis să renunţe, a spus acesta, adăugând că acum va începe să caute un succesor, conform Reuters. NBG a declarat că vicepreşedintele executiv Paul Mylonas va acţiona în calitate de CEO până când o adunare a acţionarilor va aproba un nou consiliu, fără să spună când va avea loc această întâlnire.

NBG a transmis săptămâna trecută că va continua cu planurile de a vinde filiala sa de asigurări deţinută integral de Ethniki Insurance.

NBG a scos la vânzare unitatea de asigurare ca parte a unui plan de restructurare aprobat de Uniunea Europeană pentru a părăsi operaţiunile nebancare. Banca Centrală Europeană va emite sâmbătă rezultatele testelor de stres, o verificare financiară, a celor patru bănci sistemice ale Greciei, care include NBG.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO