Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Leonardo Badea, BNR: Cu cât economia românească se va deschide mai mult către finanţarea prin piaţa de capital, cu atât beneficiile statutului nou dobândit de aceasta vor fi mai însemnate iar transformările pozitive vor fi mai vizibile

Dobândirea statutului de piaţă emergentă secundară de către BVB creşte atractivitatea pentru investitorii străini a instrumentelor financiare emise local, lucru de care vor beneficia deopotrivă segmentul privat al economiei, cât şi emitenţii de obligaţiuni din sectorul public sau atât de necesarele parteneriate public-private, a declarat Leonardo Badea, viceguvernator BNR.

”Cu cât economia românească se va deschide mai mult către finanţarea prin piaţa de capital, cu atât beneficiile statutului nou dobândit de aceasta vor fi mai însemnate iar transformările pozitive vor fi mai vizibile”.

Promovarea de la statutul de piaţa de capital de frontieră la cea emergentă secundată are atât efecte directe, precum includerea unor companii într-o serie de indici internaţionali urmăriţi de o clasă mai importantă de investitori comparativ cu cei prezenţi până acum pe piaţa noastră, cât şi indirecte, prin îmbunătăţirea imaginii pieţei locale, cu implicaţii structurale pe termen lung.

”Pasul pe care piaţa de capital din România îl face acum are premisele de a facilita efortul de relansare economică şi pe cel de modernizare a ţării, dacă tot mai mulţi antreprenori şi administraţii locale vor avea curajul şi ingeniozitatea de a transforma ideile lor de dezvoltare în proiecte economice fezabile, transparente, cu un sistem solid de guvernanţă şi prin care să ofere un parteneriat atractiv pentru investitorii pe piaţa de capital”, a mai spus Leonardo Badea.

Promovarea BVB este importantă mai ales în contextul actual, în care toate economiile se află în competiţie acerbă pentru finanţare, iar intrarea într-o categorie superioară a pieţelor de capital echivalează cu o ancoră suplimentară în sprijinul procesului de integrare financiară şi convergenţă europeană, precum şi pentru îmbunătăţirea accesului la capitalul extern.

”În opinia mea, finanţarea prin piaţa de capital locală, devenită astăzi piaţă emergentă secundară, este una din marile oportunităţi de dezvoltare a României în viitorul apropiat şi mediu, alături de finanţarea prin fondurile europene”. 

De astăzi, 21 septembrie 2020, piaţa de capital din România a promoat oficial cu o treaptă, de la piaţă de frontieră la una emergentă secundară, într-o decizie istorică a agenţiei de evaluare financiară FTSE Russell, care a luat în calcul criteriile de lichiditate, şi care se va reflecta şi în economia reală.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.