Bănci și Asigurări

Legea privind conversia creditelor în franci la cursul istoric a fost transmisă de Parlament la preşedintele Iohannis pentru promulgare. Guvernul ar vrea să conteste legea la Curtea Constituţională

Legea privind conversia creditelor în franci la cursul...

Autor: Claudia Medrega

25.10.2016, 00:02 1077
Legea privind conversia în lei a creditelor în franci elveţieni la cursul istoric a fost transmisă ieri de Parla­ment la preşedinţiei pentru promul­ga­re, la circa o săptămână după ce pro­iec­tul de act normativ a fost adoptat în unani­mitate în plenul Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Klaus Iohannis poate decide să dea undă verde legii privind conversia creditelor în franci la cursul istoric, poate să o trimită la Curtea Constituţională sau să o retrimită în Parlament.

Cei peste 51.000 de români care mai au credite în franci elveţieni în sumă totală de 5,7 mld. lei ar putea să beneficieze la începutul anului viitor de conversia împrumuturilor de acest tip în lei la cursul istoric de circa 2 lei/franc elveţian, de două ori mai mic faţă de nivelul actual, dacă nu apar alte tergiversări. Legea intră în vigoare în 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO