Bănci și Asigurări

Lara Tassan Zanin, European Investment Bank: Sectorul bancar din România este mult mai pregătit şi mai interesat pentru provocarea tranziţiei verzi decât era acum trei ani

ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”

Lara Tassan Zanin, European Investment Bank: Sectorul...

Autor: Alex Ciutacu

25.01.2022, 19:03 187

Băncile din piaţa românească sunt mult mai interesate şi mai pregătite pentru a finanţa proiectele din tranziţia verde decât erau în urmă cu doar trei ani, a apreciat Lara Tassan Zanin, head of European Investment Bank – Group Office România, în conferinţa ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”.

„Legat de sectorul bancar din România şi cât de pregătit este pentru provocarea tranziţiei verzi, vedem că este clar mai pregătit şi mai interesat decât era acum doar trei ani”.

Ea a sublinat că principalele cerinţe ale jucătorilor din sistemul bancar legate de finanţarea tranziţiei verzi ţin de diminuarea riscului şi de cunoştinţe.

„Le lipsesc metodele de diminuare a riscului şi le lipsesc cunoştinţele, nu ştiu cum să privească aceste proiecte în principal din cauza abordării verzi şi a abordării digitale, adică ceea ce numim twin challenge”.

Pentru a ajuta în ceea ce priveşte diminuarea riscului, Lara Tassan Zanin a explicat că European Investment Bank va înfiinţa, la cererea Guvernului, instrumente de garantare care pot fi utilizate de băncile comerciale pentru a prelua o parte din riscurile asociate acestor investiţii.

„Mai mult, oferim consiliere băncilor şi IMM-urilor sau industriei pentru a-i permite sectorului bancar să profite de oportunitate cât mai rapid”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO