Bănci și Asigurări

Kruk, unul dintre cei mai mari recuperatori de credite îşi schimbă principalul obiectiv de activitate şi renunţă la intermedierea financiară

Kruk, unul dintre cei mai mari recuperatori de credite...

Autor: Liviu Popescu

29.01.2016, 00:00 2600

Kruk România, filiala locală a grupului polonez cu acelaşi nume care se ocupă de  recuperarea creanţelor, şi-a radiat domeniul principal de activitate – de intermediere financiară -  în domeniul activităţii de suport pentru întreprinderi, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial. Astfel, obiectul principal de activitate al companiei va fi activităţi ale agenţiilor de colectare şi ale birourilor de raportare a creditului.

Obiectul secundar al firmei s-a completat cu activităţi auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activităţi de asigurări şi fonduri de pensii-doar intermediere/brokeraj de credite şi consiliere investiţii.

Totodată, Kruk a decis să deschidă două noi agenţii, una în Buzău, iar cealaltă în Târgovişte. CEC Bank, singura bancă de top zece rămasă în portofoliul statului, a vândut la finalul anului 2014 un pachet de credite neperformante de aproape 200 mil. lei către Kruk, cele două părţi confirmând tranzacţia, dar fără să precizeze valoarea portofoliului sau preţul tranzacţiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO