Bănci și Asigurări

KPMG şi Deloitte au auditat BNR 14 ani. EY este noul auditor

KPMG şi Deloitte au auditat BNR 14 ani. EY este noul...

Autor: Claudia Medrega

15.01.2015, 07:22 1032

KPMG a fost primul auditor al Băncii Naţionale a României (BNR) şi a avut cea mai îndelungată colaborare cu banca centrală în ultimii 14 ani, iar pentru perioada 2014-2018 situaţiile financiare de sfârşit de an ale BNR vor fi auditate de firma EY (Ernst&Young). PwC a oferit în ultimii ani consultanţă fiscală băncii centrale.

Auditul a continuat să reprezinte în ultimii ani principalul driver al afacerilor celor mai mari companii de audit şi consultanţă, KPMG, EY, PwC şi Deloitte, care formează aşa-numitul Big 4, polul liderilor din industria serviciilor profesionale. Auditorii băncilor comerciale şi ai BNR cunosc în amănunt detalii inedite despre sistemul bancar şi se numără printre pu­ţinii oameni care pot  vedea rezerva de aur a băncii centrale.

În perioada 2000-2005, firma de audit şi consultanţă KPMG şi-a dat avizul pentru situaţiile financiare anuale ale băncii centrale, Deloitte a preluat „ştafeta“ pentru trei ani, în intervalul 2006-2008, iar KPMG a câştigat din nou pentru anii 2009 şi 2013 licitaţia pentru auditarea bilanţului contabil al BNR, a contului de profit şi pierdere, a fluxului de trezorerie şi a situaţiei evoluţiei capitalurilor proprii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO